Повече от половината  учители  не са получили допълнителните си плащания

...
Повече от половината  учители  не са получили допълнителните си плащания
Коментари Харесай

КТ“Подкрепа“: Над 50% от учителите не без допълнителните плащания по КТД

Повече от половината  учители  не са получили спомагателните си заплащания за интервала на отдалеченото образование, обезпечени им на равнище групово трудово договаряне, сигнализират от Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ", предава БНР. Данните са от национална анкета измежду близо 5000 педагози.
56 на 100 от учителите са с неизплатени лекторски часове, а 45 %  от тях не са получили обичайното заплащане за 24 май, демонстрира анкетата. Повод за провеждането й са сигнали на педагози  от цялата страна, които не са получили спомагателни заплащания в интервала на отдалеченото образование, гарантирани  им със заповед на просветния министър от края на март, за чието изпълнение  шефове и началници на районни ръководства не са основали нужната организация, показват от синдиката.
" Още по-лошо наподобява отношението към учителите в предучилищната степен. 80 % от тях не са получили заплащане за 24 май ", показват от Синдикат " Образование ".
Оттам оповестяват още за сигнали на педагози за привършен годишен заплатен отпуск - по този начин стоят нещата при над 8 на 100 от учителите в учебните заведения и при над 35 % от педагозите в детските градини.
По този мотив от " Подкрепа " са се обърнали към районните си структури с рекомендация да бъдат подписани анекси към общинските групови трудови контракти, които да дадат 20 дни спомагателен заплатен отпуск  на педагозите, работещи в системата на  предучилищното обучение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР